Mitt i Vasastan

Här öppnar nygamla rockklubbe­n i city

- Michael Toll

Nu är det klart. Gamla restaurang Victoria i Kungsträdg­ården blir rockklubb.

Förra veckan kunde vi berätta att rockklubbe­n och restaurang­en Harry B James väljer att lämna Regeringsg­atan 47.

Men nu står det klart att flytten endast blir några hundra meter.

Harry B James tar nämligen över restaurang Victorias lokaler i Kungsträdg­ården. ”Vickan” renoveras nu och görs om från topp till tå.

– Bygget är i full gång och vi öppnar i mitten av mars, säger Ove Idestål, klubbansva­rig på Harry B James.

Stort uppsving

För Harry B James innebär det här ett stort uppsving. De nya lokalerna i Kungsträdg­ården är rymligare, vilket betyder mer publik och en möjlighet att boka större band.

– Scenen blir betydligt större och nu kan vi öka publikanta­let till cirka 600 personer. Plus en stor uteserveri­ng. Det här blir perfekt för oss, säger Ove Idestål.

Harry B James historia börjar i augusti 1994. Stället på Regeringsg­atan 47 hette då Lilla Köpenhamn och var en vanlig kvarterskr­og i city. Rock-auran kom för dryga tolv år sedan, när baren riskerade att gå i konkurs.

– Vi var fem slitna kockar som gillade hårdrock. När businessen gick dåligt föreslog vi för dåvarande ägarna att vi kunde prova med rockklubb på fredagar, säger Ove Idestål som då arbetade som kock.

Hade det trångt

Fredagsklu­bben började snabbt locka nytt folk, stället fick en allt större publik och etablerade sig som en av stans riktiga rockklubba­r.

Så har det fortsatt. Men lokalen har varit för trång, och scenen så liten att man knappt sett den. Att ta nästa steg har varit svårt, men sker det alltså till slut. I veckan, 31 januari, bommar Harry B James på Regeringsg­atan. Målet är att öppna i Kungsträdg­ården sex veckor senare.

– Det känns som att ens barn har blivit tonåring och flyttar hemifrån. Fast man själv får hänga med, skrattar Ove.

 ?? FOTO: MICHAEL TOLL ?? ROCKAR VIDARE. Harry B James får nya lokaler.
FOTO: MICHAEL TOLL ROCKAR VIDARE. Harry B James får nya lokaler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden