Mitt i Vasastan

Käka billigare mat på krogen – i två veckor

- Michael Toll michael.toll@direktpres­s.se

Käka ute utan att bli ruinerad. Årets upplaga av Krogveckan har ett stort utbud av både finrestaur­anger och trevliga kvarterskr­ogar.

Slutet på januari betyder i regel lite pengar på kontot. För åttonde året arrangeras därför Krogveckan i Stockholm.

– Den här tiden på året vill man tänka ekonomiskt och smart. Därför är det perfekt att restaurang­er har billiga erbjudande­n, krögarna får gäster och gästerna har råd att äta gott, säger Emma Nordenstaa­f, kontaktper­son på Bookatable.

När Krogveckan började var det två rätter för 200 kronor som gällde. Men konceptet har utvecklats och nu finns det även varianter som två rätter för 300, eller fem tapas för 300 kronor.

– Vi har gjort det så för även lite finare krogar ska kunna vara med. De hade inte riktigt marginaler­na att vara med tidigare men på det här sättet har utbudet blivit bättre, säger Emma Nordenstaa­f.

Har du något tips för den som vill gå ut och äta på någon av de restaurang­er som är med i Krogveckan?

– För småbarnsfö­räldrar, studenter och andra som kanske inte kommer ut så ofta på restaurang skulle jag föreslå att man testar en high end-restaurang. Kul att passa på att testa lite lyxigare och vara säker på att inte bli r ui nerad, s ä ger Emma Nordenstaa­f.

Och för folk som går ut ofta?

– Testa något helt nytt ställe. Det finns massor med bra restaurang­er i Stockholm och Krogveckan är ett ypperligt tillfälle att prova något nytt.

Krogveckan pågår mellan den 27 januari och 12 februari och pågår alltså, trots sitt namn, i två veckor. I år är det totalt 117 restaurang­er i Stockholm som deltar.

 ?? FOTO: BOOKATABLE ?? KROGVECKA. Ta chansen att äta ute till billigare priser.
FOTO: BOOKATABLE KROGVECKA. Ta chansen att äta ute till billigare priser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden