Mitt i Vasastan

Hon öppnar streetfood-bistro med tydlig Vietnam-fokus

- Mimmi Epstein

Om drygt två veckor öppnar en ny vietnamesi­sk restaurang i BankOmats gamla lokaler på Odenplan.

– Streetfood kommer att möta bistro, säger ägaren Cecilia Ly. Det känns kul att satsa på vietnamesi­skt fullt ut.

Kaklet som pryder disken där man beställer är fraktat från Vietnam. Cecilia Ly öppnar Eatnam den 7 mars tillsamman­s med sin moster, och delar av köket är förlagda ute i restaurang­en.

– När man kommer in kan man se hur kockarna tillreder färska vårrullar och vi kommer ha stora kokkärl bakom disken där vi lagar pho, som är en viet- namesisk nationalrä­tt, säger Cecilia Ly.

Sydvietnam­esisk fokus

Hon har lång erfarenhet från restaurang­branschen, men har tidigare arbetat med en kedja ute i landet. När hon nu satsar på en vietnamesi­sk restaurang känns läget vid Odenplan helt rätt.

– Folk är väldigt medvetna och intressera­de av mat här. Det känns kul att satsa på vietnamesi­skt fullt ut. På en del asiatiska restaurang­er vet man inte om de serverar thailändsk­t, kinesiskt eller vietnamesi­skt till exempel, säger Cecilia Ly.

På menyn kommer fokus ligga på sydvietnam­esisk mat och det kommer att serveras mycket husmanskos­t. Man beställer själv vid disken och sedan serveras maten vid bordet.

– Vi har valt att göra så för att hålla nere matprisern­a. Och så är det i Vietnam också, man äter på gatan eller inne i nåt litet ”hål”. Här har vi ändå anpassat oss till Stockholm. Det blir lite ”streetfood möter bistro”, säger Cecilia Ly.

Lokalen kommer att rymma 65-70 sittande gäster och restaurang­en kommer att ha öppet till 21 på vardagar och 22 på helger. I sommar blir det även en uteserveri­ng med 40 platser.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? NYA SMAKER. Cecilia Ly ser till att BankOmat förvandlas till Eatnam.
FOTO: MIMMI EPSTEIN NYA SMAKER. Cecilia Ly ser till att BankOmat förvandlas till Eatnam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden