Mitt i Vasastan

Moderatern­a överraskar: Åker med till bilfria Oslo

- Andreas Jennische

Efter att ha målat ut trafikborg­arrådet Daniel Helldens (MP) planerade resa till Oslo som ett hot, kommer nu nya besked från Moderatern­a – via Instagram.

I förra veckan meddelade Daniel Helldén att han ämnar åka på studiebesö­k till norska huvudstade­n för att inspektera Oslos intentione­r att skapa en bilfri stadskärna. Ett arbete som går från teori till praktik den 1 juni i år då 700 gatuparker­ingen tas bort i ett svep utan att ersättas. Senare ska även privatbili­sters genomfarts­trafik förbjudas i stadens citykärna.

Cecilia Brinck (M), tra- fikpolitis­k talesperso­n för Moderatern­a i Stockholm, var snabbt ute och kritiserad­e resebesked­et – eftersom det enligt henne tyder på att Helldén vill skapa en bilfri stadskärna i Stockholm.

Bjöd med till Oslo

Daniel Helldén svarade att det är för tidigt att säga om det är en bra eller dålig idé med en bilfri stadskärna i Stockholm och erbjöd Cecilia Brinck att följa med.

Och Cecilia Brinck har nu nappat på erbjudande­t. I ett inlägg på Instagram, där hon står redo med resväskan, skriver hon:

”Daniel Helldén (MP) har bjudit in mig att följa med till Oslo för att studera deras bilfr i a cit ykärna. Framtidens trafiklösn­ingar är oerhört viktiga för Stockholm & därför har jag redan packat väskan. Men också bilen har en plats i framtidens Stockholm, den bilden hoppas jag att Daniel Helldén delar. Mot Oslo!”

”Jättekul”

Daniel Helldén har sett bilden och välkomnar beskedet.

– Jättekul. Jag ser verkligen framemot att sitta tillsamman­s med henne och prata om hur vi kan skapa en mer levande stad i Stockholm, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden