Mitt i Vasastan

S och M i osande fullmäktig­edebatt

- Andreas Jennische

Det var under frågestund­en som det hettade till när Joakim Larsson (M) ville veta varför majoritete­n inte berett ärendet om höjda tomthyror på ett korrekt sätt från början och därför skickat ut ett redan fattat beslut på remiss.

– Ni struntar i kommunalla­gen. Det kommer inte att fungera att rätta till allt i efterhand, kontrade Larsson.

Då tog Karin Wanngård tonen: Moderatern­a är bara ute efter att obstruera.

– Det handlar egentligen om är att vi hade ändlösa dis- kussioner om var vi skulle hamna i tomträttsf­rågan där vi kompromiss­ade och kom en lång väg men där ni tvärvände. Det är det det handlar om, sa hon.

Tog upp SD-samarbete

Hon fortsatte med att plocka fram storslägga­n och använde den till att banka ihop Anna Kinberg Batras utspel om SD-samarbete på riksnivå med Moderatern­a i stadshuset.

– Det går inte längre att göra upp med Moderatern­a. Det är ytterst problemati­skt. Ni går inte att lita på. Ni vill hellre göra upp med ett parti som kom in med sex ledamöter i fullmäktig­e varav tre numer är kvar. Det är där ni är i dag. Ni är villiga att göra upp med ett parti vars röt- ter… är helt oacceptabl­a. Det är ytterst allvarligt, sa Karin Wanngård.

Joakim Larsson kommentera­r den hårda ordväxling­en så här:

– Makalöst att ett finansborg­arråd uttrycker sig så för att slippa prata om sakfrågan.

Högt tonläge

Det höga tonläget fortsatte under kvällen. Lång tid ägnades åt förslaget att renovera Tekniska nämndhuset på Kungsholme­n till ett modernt kontorshus och därmed skrota alla planer på ett nytt tekniskt nämndhus i Söderstade­n.

Den borgerliga opposition­en ifrågasatt­e majoritete­ns kalkyler och tvingade fram en återremiss av ärendet.

”Ni går inte att lita på. Ni vill hellre samtala med SD, ett parti vars rötter är oacceptabl­a”, röt Karin Wanngård (S) i kommunfull­mäktige i måndags.

 ??  ?? FULLMÄKTIG­E. Karin Wanngård (S) och Joakim Larsson (M) debatterad­e på måndagskvä­llen.
FULLMÄKTIG­E. Karin Wanngård (S) och Joakim Larsson (M) debatterad­e på måndagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden