Mitt i Vasastan

Barn ska inte ha företräde till sittplatse­r

- Trött pensionär

Jag vet verkligen inte hur mammor tänker i dag när dom tycker att vuxna människor skall lämna plats till barn. Barn som är för små att stå själva och hålla balansen ska sitta i vagn eller i knät på den vuxne de reser med. Dagens mammor sprider ut barnen på sittplatse­r och struntar helt i att äldre människor som står upp behöver platsen bättre.

Ja, dom kan ramla. Men hur ska dom lära sig att dels hålla balans och dels vara artiga mot äldre om ni mammor ger dom företräde. Risken att ett barn som ramlar slår sig är minimal. Risken att en äldre person som ramlar slår sig är stor.

Att ge barn företräde till sittplatse­r har aldrig någonsin förekommit tidigare utan är ett nytt påfund. Barn har i alla tider fått lära sig att lämna plats till någon som bättre behöver den.

Förr gjorde dom det. I dag är det ovanligt. Inte konstigt när man inte lär dom att vara artiga och ge bättre behövande företräde att de sedan växer upp och gör likdant med sina barn och en ond cirkel är född.

Reser man med små barn får man ta med vagn eller ha dom i knät när det är ont om sittplatse­r.

Ni mammor som tycker man ska ge barn företräde till sittplatse­r. Tänk om. En dag står ni där på era skraltiga ben med värk och suckar då sittplatse­rna är upptagna av unga friska barn. Kom då ihåg att ni har skapat trenden och lärt era barn att dom har företräde.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden