Mitt i Vasastan

Svajig gångbro ska undersökas

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Gångbron över Norra Stationsga­tan mellan Norrtullsg­atan och Hagaparken gungar när man går på den. Nu ska trafikkont­oret kolla att den inte är ”orimligt svajig”.

Tre övergångss­tällen korsar Norra Stationsga­tan mellan Hagaparken och Norrtullsg­atan. Cirka 29 sekunder är det ”grön våg” mellan dem och få är de som hinner över på en gång. Många kände igen sig när Vi i Vasastan skrev om det förra året. Några påpekade även att det ju finns en gång- bro. Men att hundägare undviker den för att hundarnas tassar fastnar i trappornas gallerkons­truktion. Det visar sig att fler ogärna tar brovägen.

”Lite läskig”

I ett mejl skriver Vasastadsb­on Zaza Moe att bron är lite läskig att gå över om man möter en eller flera joggare. ”Då gungar hela bron, det är ganska påtagligt”.

När Vi i Vasastan besöker bron nickar folk igenkännan­de när vi berättar om mejlet. Ja, alla vet att den svajar, säger en man i medelål- dern. Vasastadsb­on Gustav Aspengren går över bron varje dag till jobbet.

– Den svajar, speciellt om man kommer från Hagaparken och ska över till Norrtullsg­atan, säger han.

Gör extra inspektion

Trafikkont­oret gör återkomman­de inspektion­er av alla stadens gång- och cykelbroar men kommer efter samtalet från Vi i Vasastan att göra en extrakontr­oll.

– Generellt är det vanligt men ofarligt att broarna svajar. Men vi kommer att säker-

Generellt är det vanligt men ofarligt att broarna svajar. Men vi kommer att säkerställ­a att den inte svajar orimligt mycket.

ställa att den inte svajar orimligt mycket, säger Erik Johansson, pressansva­rig på trafikkont­oret.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? GUNGAR NÄR MAN GÅR PÅ DEN. Bron mellan Norrtullsg­atan och Hagaparken är svajig.
FOTO: MIMMI EPSTEIN GUNGAR NÄR MAN GÅR PÅ DEN. Bron mellan Norrtullsg­atan och Hagaparken är svajig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden