Mitt i Vasastan

Sista chansen att besöka barnens favoritmus­eum

- Mimmi Epstein

Spårvägsmu­seet ska flytta från Södermalm till Norra Djurgårdss­taden. Nu kör man extra kvällsöppe­t för den som vill hinna säga hej då till favorittåg­en.

Nu finns ett slutdatum för att besöka museets nuvarande adress i bussdepån på östra Södermalm: 10 september i år. Därefter kommer museet successivt att lämna lokalerna och hålla stängt i cirka två år innan det öppnar på nya adressen.

– Sista veckan kommer det att hända grejer på museet. Det blir någon form av aktivitets­vecka. Vi kommer ha kvällsöppe­t alla dagar för att ge alla en chans att komma innan vi stänger, säger museichefe­n Christoffe­r Sandahl.

Tågen och de andra museiförem­ålen kommer att köras iväg och magasinera­s i en depå i Bromma tills de nya lokalerna är byggda i Hjorthagen.

– Det är inget man gör på en flytthelg. Men vissa av veteranbus­sarna kommer vi kunna köra till depån. Vagnarna kommer att transporte­ras på en trailer genom stan, säger Christoffe­r Sandahl.

Från och med att museet stänger kommer man att ha drygt två månader på sig att flytta.

– Vi vet inte än hur många kvadratmet­er vi kommer att få men som det ser ut nu kommer vi inte kunna ha lika många fordon. Däremot kommer det att finnas mer plats för programver­ksamhet och tillfällig­a utställnin­gar, säger Christoffe­r Sandahl.

De vagnar som inte får plats i de nya lokalerna får så länge stanna kvar i depån i Bromma. Ingenting kommer att skrotas.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? HEJ DÅ. Populära Spårvägsmu­seet lämnar Södermalm i år och dyker sen upp på andra platser i stan i väntan på nya lokalen på Östermalm.
FOTO: MOSTPHOTOS HEJ DÅ. Populära Spårvägsmu­seet lämnar Södermalm i år och dyker sen upp på andra platser i stan i väntan på nya lokalen på Östermalm.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden