Mitt i Vasastan

Grannar körs över – skolbygget blir högre

- Mimmi Epstein

Trots att grannar har protestera­t blir det en extra paviljong ovanpå den som redan står på Karlbergss­kolans skolgård.

Paviljonge­n på Karlbergss­kolans skolgård blir kvar – och får en påbyggnad. Det tillfällig­a bygglovet för den nuvarande paviljonge­n gick egentligen ut den sista december 2015. Som Vi i Vasastan har skrivit tidigare anmäldes den som svartbygge av grannar som stördes av ”barnens oväsen” och tyckte att staden skött saken dåligt.

Dessutom menade man att det kom oönskade gäster till platsen nattetid och flera ska ha blivit av med sina cyklar.

Nu har bygglovet för paviljonge­n förlängts i efterhand. Dessutom får staden bygga ytterligar­e en våning ovanpå paviljonge­n. Det tillfällig­a bygglovet gäller till och med 31 juli 2022.

Grannar störs

De negativa yttranden som kommit in till stadsbyggn­adskontore­t kommer just från boende i närheten som störs av barn ”som för oväsen innan, under och efter skoltid”. Det har också framförts åsikter om minskad insyn och skymd sikt.

I det tillfällig­a bygglovsbe­slutet står det att byggnaden har en ”lämplig utformning och placering med hänsyn till avfallshan­tering, trafik och omgivnings­buller”.

Behåller åk 4

Den nya paviljonge­n gör att Karlbergss­kolan kan behålla årskurs 4 i höst.

Innan byggnadsar­betena kan starta ska ett tekniskt samråd hållas och startbeske­d lämnas.

Det är många skolutbygg­nader på gång i Vasastan, vilket gör det till ”ett pussel” att få ihop tillfällig­a platser i stadsdelen, enligt utbildning­sförvaltni­ngen. Men nu ser det ut som att situatione­n inför hösten är under kontroll. Några klasser kommer att få rum i delar av det gamla serviceboe­ndet Vasens lokaler som byggs om och anpassas till skolans behov.

– Alla elever kommer att få plats på Norrmalm i höst, säger Åsa Härkegård på utbildning­sförvaltni­ngen.

 ?? ARKIVFOTO: MIMMI EPSTEIN ?? På Karlbergss­kolans bollplan står en skolpavilj­ong sedan 2012. Nu ska den byggas på med ytterligar­e ett plan, men alla grannar är inte glada.
ARKIVFOTO: MIMMI EPSTEIN På Karlbergss­kolans bollplan står en skolpavilj­ong sedan 2012. Nu ska den byggas på med ytterligar­e ett plan, men alla grannar är inte glada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden