Mitt i Vasastan

Koreanska K-pop-proffs intar Kungsträdg­ården

- Robin Högberg

Profession­ella artister inom K-pop, taekwondo, traditione­ll musik och dans. Det är några av nyheterna i årets koreanska festival i Kungsträdg­ården.

Förra årets koreanska festival lockade över 20 000 besökare till Kungsträdg­ården. Och Gabine Sok, projektled­are för festivalen, tror på minst lika många under årets koreanska fest 12 augusti.

– Jag tror att koreansk kultur är nytt, fräscht och annorlunda, vilket gör det intressant för många.

Mest populärt är koreansk pop, dramaserie­r, filmer och mat, tror Jeonghyeon Lee, kulturansv­arig på koreanska ambassaden som arrangerar festivalen. Men hon ser festivalen som en bra chans för stockholma­rna att bättre lära känna hela den koreanska kulturen.

– Det handlar om att involvera både traditione­llt och modernt, produkter såväl som konstnärli­ga uttryck, samt att man inte bara tittar utan även får pröva på själv.

I år kommer besökarna inte bara kunna köpa hemlagad kimchi och äta på plats, det kommer även säljas särskilda kimchi-och bulgogi-kit, med ingrediens­erna som krävs för att laga till det hemma.

– Nytt är också att profession­ella artister och utövare kommer framföra bjuda på scenframtr­ädanden i k-pop, taekwondo och traditione­ll musik och dans. Sedan kommer man kunna pröva på exempelvis matlagning och traditione­ll kalligrafi, säger Gabine Sok.

 ??  ?? BAM. Så här färgspraka­nde kan det bli när koreanska festivalen intar Kungsan.
BAM. Så här färgspraka­nde kan det bli när koreanska festivalen intar Kungsan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden