Mitt i Vasastan

Ska innerstan bara vara för unga?

- Marion

Ska hela innerstan bli ett nöjesfält? Vem kan bo och vistas i innerstan? Ska den bara vara till för ungdomar? Jag har kolonilott i Södra Tantolunde­n sedan 25 år tillbaka. Nu har Boulebar etablerat sig alldeles intill min kolonilott. De har tillstånd för sin verksamhet till klockan 01 alla kvällar hela sommaren. Det är väldigt tröttsamt med denna bullermatt­a av discomusik och skrän över min tidigare stillsamma kolonilott. Vissa kvällar kan det vara lugnt, men så har jag också klagat mycket.

Men natten till den 30 juli, så avlöstes Boulebar av dunka dunka från annat håll. Kraftig bas som hördes över stora områden runt Årstaviken. Omöjligt att sova. Klockan 9 på morgonen blev det äntligen tyst. En underbar tyst förmiddag i trädgården. Men man går på sparlåga hela dagen, på grund av sömnbrist. När jag cyklar hem passerar jag Kungsträdg­ården. Jag känner aldrig någon lust att stanna upp där. De har väldigt höga ljudvolyme­r, spelar för halva innerstan. Berns vid Berzeli park kan också brassa på rejält. Sedan hade vi Summerburs­t på Gärdet tidigare i sommar.

Och så alla restaurang­er som har uteserveri­ngar. På vardagskvä­llar får de ha öppet till klockan 23. Fredag och lördag är det säkert ännu senare.

Visst ska man få ha fester, men musiken ska dämpas. Man ska spela för sina gäster och inte för grannarna.

Det behövs regler och förordning­ar för detta. Hur ska vi ha det i innerstan? Ska alla åldrar kunna bo där? Också de som behöver sova på natten.

Nu har vi lyckats få rökfritt på krogarna. Nu är det dags att reglera ljudförsmu­tsningen.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS/OLA SKÖLD ?? UNGDOMLIGT? Det måste bli ett stopp på högljudda evenemang i innerstan, tycker insändarsk­ribenten.
FOTO: MOSTPHOTOS/OLA SKÖLD UNGDOMLIGT? Det måste bli ett stopp på högljudda evenemang i innerstan, tycker insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden