Mitt i Vasastan

Prisad krögare ger ny näring åt S:t Eriksplan

- Patrik Wién

Bara ett år efter öppnandet är det dags för Portal 2.0. Med en ny bar och ett helt nytt kök vill Klas Lindberg lyfta hela området.

Klas Lindberg, utnämnd till Årets kock 2012, öppnade dörrarna till Portal så sent som 2016. Nu är det snart dags för nästa steg i den prisade restaurang­ens historia. Portal har tagit över flera av lokalerna i samma fastighet och en rejäl expanderin­g är på gång. Bland annat ska det bli en bar på andra sidan stenportal­en vid den nuvarande restaurang­en på S:t Eriksgatan 1, vid en av portalerna till Atlasområd­et.

– Jag har sneglat på den sedan jag såg den för första gången. Det känns oerhört kul att kunna ha verksamhet på båda sidor. Dessutom är det vackra fönster mot portalen som gör att restaur anggäster kommer att kunna se in i baren och vice versa.

Avskild matplats

Bakom den planerade baren kommer även finnas en avskild matplats med eget kök och plats för uppemot 30 personer. Enligt Klas är det en plats där de kan köra ”Portal 2.0”.

– Vi vill utveckla Portal ytterligar­e och hitta ännu härliga råvaror. Ta det längre helt enkelt. Det ska bli en levande matsal där man kan skräddarsy maten efter gästerna, säger han.

Så varför denna omfattande expanderin­g? Enligt Klas är detta någonting som saknats vid S:t Eriksplan.

– Det finns en massa krogar som är toppen i Vasastan, men det finns inte så mycket kring S:t Eriksplan. Jag vill att baren ska kompletter­a Portal och vara en plats där man kan avsluta eller börja sin kväll. När möjlighete­n dök upp hade det varit dumt att inte ta den.

Portal 2.0 öppnade i går, fredag

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? ÖPPNAR NY PORT. Klas Lindberg har tagit över flera av lokalerna i Portals fastighet och en rejäl expanderin­g är på gång.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ÖPPNAR NY PORT. Klas Lindberg har tagit över flera av lokalerna i Portals fastighet och en rejäl expanderin­g är på gång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden