Mitt i Vasastan

Hennes promenad ska hjälpa cancersjuk­a barn

- Clarence Frenker

När två barn i hennes vänskapskr­ets insjuknade i cancer bestämde sig Katja Lillhage för att göra något. I slutet på augusti anordnar hon eventet Walk of Hope på Djurgården för att samla in pengar till barncancer­fonden.

Det började med att bästa vännens son insjuknade i Leukemi. Kort efteråt blev även hennes sons vän sjuk i cancer. Då bestämde sig Katja Lillhage från Hammarby Sjöstad för att försöka hjälpa till på något sätt.

Den 27 augusti arrangerar hon därför evenemange­t Walk of Hope på Djurgården där alla pengar som samlas in oavkortat går till Barncancer­fonden.

– För mig är det självklart att göra det här. Om det finns en minsta möjlighet att hjälpa ett barns liv till det bättre måste jag försöka. Så när en av min sons vänner insjuknade i cancer tänkte jag att jag ville göra det här i hans namn, säger hon.

Walk of Hope är ett årligt event under Barncancer­fonden som privatpers­oner och företag själva kan ansöka om att anordna.

Kungliga Motorbåtsk­lubben har precis gett klartecken till att deras mark får användas vid eventet. Där kommer det under dagen att delas ut pins som deltagarna får förbeställ­a och sedan väntar en promenad för den som vill. Det går även att anmäla sig på plats. Pojkens skola och fotbollskl­ubb, som engagerat sig i eventet, ska under dagen gå Djurgårdsb­runnsrunda­n som är lite drygt fem kilometer lång.

– Det är helt frivilligt, både att delta och vart man vill gå. Men jag hoppas så klart att så många som möjligt är med. Det viktiga är i slutändan att pengarna kommer in, säger hon.

 ??  ?? SAMLAR. Katja Lillhage ordnar promenad på Gärdet för att samla in pengar till cancerdrab­bade barn.
SAMLAR. Katja Lillhage ordnar promenad på Gärdet för att samla in pengar till cancerdrab­bade barn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden