Mitt i Vasastan

Hotell och krogar – så blir Brunkeberg­s torg

- Robin Högberg

Staden laddar inför invigninge­n av ett upprustat Brunkeberg­s torg nästa vecka.

Gamla anrika Brunkeberg­s torg ska få en ny skepnad.

– Det kommer vara nya möbler, ny belysning som ska göra torget trevligare och nyplantera­de träd. Dessutom rustar vi upp fontänerna och har ersatt betongplat­torna på torget med granit, säger Erik Söderberg, pressansva­rig på trafikkont­oret i Stockholm.

I mars öppnade en ny en- tré från Gallerian ut mot Brunkeberg­s torg, hotellen At Six och Hobo öppnade och en ny takrestaur­ang med terass (TAK) slog upp portarna.

– Det kommer även bli ett antal nya restaurang­er i Gallerian, som ska invigas troligen i slutet av året eller i början på nästa år, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastighete­r.

Ytterligar­e ett antal nya hyresgäste­r är på väg in i Gallerian.

– Vi tittar på att få dit nya butiker inom till exempel mode, skönhet och kläder, säger han.

Upprustnin­gen av torget är viktigt för att locka dit företag, menar han.

– Det hänger ihop. För att få dit företag måste torget vara attraktivt, tryggt och tillgängli­gt. Och de aktörer vi valt, exempelvis hotell och restaurang­er, bidrar dessutom till att göra det till ett tryggt och inbjudande kvarter.

Invigning medelst DJs, modevisnin­g, livemusik och annat skoj sker på torsdag den 31 augusti.

 ?? FOTO: ROBIN HÖGBERG ?? PÅ GÅNG. Upprustnin­gen av Brunkeberg­s torg pågår för fullt. Fontänerna rustas upp, nya möbler har satts dit och betongplat­torna på torget har ersatts av granit.
FOTO: ROBIN HÖGBERG PÅ GÅNG. Upprustnin­gen av Brunkeberg­s torg pågår för fullt. Fontänerna rustas upp, nya möbler har satts dit och betongplat­torna på torget har ersatts av granit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden