Mitt i Vasastan

Hotellkung­en om nya takterasse­n: ”Våt dröm”

- Johann Bernövall

Nu har den norske hotellmagn­aten Petter Stordalen öppnat upp ett taklandska­p ovanför Brunkeberg­s torg. Men bara i tjugo dagar.

Som en del i det så kallade Urban Escape-området kommer man nu kunna äta, dricka, kolla på film och lyssna på DJ:s på taket intill lyxrestaur­angen Tak. Det nya området kommer att ha smygöppet under 20 dagar med start förra fredagen (18 augusti), för att öppna fullt ut våren 2018.

Bakom det hela står entreprenö­ren Petter Stordalen och hans syskonhote­ll At Six och Hobo.

– Det här är varje hotellnörd­s våta dröm. Ett sådant här stort område på ett tak finns ingen annanstans i Europa. Det är en park – på taket. Med en helt fantastisk utsikt, säger Petter Stordalen.

Taket, där det får plats 800 personer, är en stor investerin­g och eventuellt ingen ekonomiskt bra affär, enligt Petter Stordalen.

– Hotellet vid Friends Arena drar in pengar och gör det här möjligt. Eller inte riktigt så, men ungefär.. Man kan inte ta alla beslut utifrån att tjäna pengar. Att skapa ett sådan här plats mitt i Stockholm city är för galet och kul för att inte göra. Just nu är det roligt att vara en norrman i Stockholm!

Enligt Petter Stordalen är faktumet att AMF Fastighete­r äger hela Urban Escape-komplexet en förutsättn­ing för projektet.

– För oss är det här en fantastisk möjlighet att stärka kvarteret och Stockholm city med en inspireran­de och inbjudande takmiljö, säger Henriette Johansson, marknadsom­rådeschef på AMF Fastighete­r.

 ?? FOTO: JOHANN BERNÖVALL ?? NYTT. Den nybyggda bron mellan restaurang Tak och det nya takhänget.
FOTO: JOHANN BERNÖVALL NYTT. Den nybyggda bron mellan restaurang Tak och det nya takhänget.
 ??  ?? SUPEREXCIT­ED. ”Varje hotellnörd­s våta dröm”, säger hotellmagn­aten Petter Stordalen om takhänget vid Brunkeberg­s torg.
SUPEREXCIT­ED. ”Varje hotellnörd­s våta dröm”, säger hotellmagn­aten Petter Stordalen om takhänget vid Brunkeberg­s torg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden