Mitt i Vasastan

PENDELEFFE­KTEN

Hur påverkar nya Citybanan handlarna i Vasastan? Vi reder ut.

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

Sedan Karlbergs station stängde i somras har handlare på Odenplan gjort dubbel vinst. Vi har pratat med berörda på Rörstrands­gatan och Odenplan för att se vilken effekt Citybanan har på näringsliv­et.

Jag har tappat ungefär 15 procent av kunderna mellan frukost och lunch.

Den 10 juli i år stängde Karlbergs station och pendeltåge­n började trafikera Citybanan. Det innebär att pendlare som tidigare gick av vid Karlberg går av vid det nya stationen ”Stockholm Odenplan” vilket har gjort Rörstrands­gatan betydligt lugnare.

Gorra Gerayli driver Non Solo bar och säger att kaféets verksamhet inte har påverkats av att Karlbergs station har stängt.

– Självklart har det blivit lugnare på gatan eftersom så många passerade här förut men våra gäster är inte pendlarna. Därför har vi inte tappat. Snarare är det bra, då kan man sitta och fika i lugn och ro. Tidigare var det som Centralen här vid sjutiden på morgonen, man kunde knappt bära ut en stol utan att bli nersprunge­n, säger Gorra Gerayli.

Erik Mellqvist som har Mellqvists intill Non Solo bar har samma känsla.

– Fast än så länge är det för tidigt att säga. Det är egentligen den andra ”vanliga” veckan efter semestrarn­a och så var det precis lönehelg. Det gick jättebra, säger han.

”Vad ska man göra?”

Angela Muszynska driver Angela´s deli. Även hon tycker att det är för tidigt att säga hur restaurang­en har drabbats.

– Det är fortfarand­e sommar och fler turister vilket kanske jämnar ut. Jag är orolig över att vi ska tappa gäster, men vad ska man göra, säger hon.

Någon s om däremot märkt av pendlarnas frånvaro är Emanuel som driver 7-eleven på Rörstrands­gatan.

– Många stammisar har försvunnit. Jag har tappat ungefär 15 procent av kunderna mellan frukost och lunch. Men det är svårt att säga nu hur det kommer att bli, det lär märkas tydligare i september, säger han.

Var kunderna har tagit vägen? Mycket talar för Odenplan. Enligt SL:s tidigare beräkninga­r är det cirka 15 000 fler som rör sig på torget varje dag. Pressbyrån i stationsby­ggnaden har ökat kundantale­t med 50 procent jämfört med samma tid förra året.

– Vi hade räknar med ungefär 25 procent mer. Du ser, kylen är tom, vi har inte hun- nit hänga med, säger franchiset­agaren Jannice Lemon som har dubblat personalst­yrkan.

Fler åtgärder planeras.

– Vi kommer att bygga en till kassa och en självscann­ingskassa, säger hon.

Coop på Odenplan uppger att de sålt 25 procent mer sedan Citybanan öppnat jämfört med samma period förra året.

– Vi ser stora ökningar även om vi hade bra fart tidigare. Det är svårt att säga om allt beror på Citybanan, vi har också nyligen byggt om butiken, säger Daniel Lindahl, driftledar­e.

Även 7-eleven som ligger i hörnet Odengatan/Upplandsga­tan har märkt av ”pendlingse­ffekten”.

– Det är fler som kommer på morgonen. I augusti var vi nio procent upp jämfört med förra året. Jag tog över butiken i våras, säger Baban Salih.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? PENDELEFFE­KT. Alla pendlare försvann till Odenplan. Hur påverkar det de lokala handlarna?
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN PENDELEFFE­KT. Alla pendlare försvann till Odenplan. Hur påverkar det de lokala handlarna?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden