Mitt i Vasastan

Biopremiär med Skarpnäcks­bo i huvudrolle­n

- Patrik Wirén

I helgen har thrillerko­medin ”Becker – Kungen av Tingsryd” premiär på landets biografer. I huvudrolle­n ser vi Skarpnäcks­bon Henrik Lilliér som spelar mot etablerade namn som Helen Sjöholm, Shanti Roney och Nour El Refai.

Ni har redan haft några förhandsvi­sningar, hur har reaktioner­na varit? – Den har bland annat visats på en utomhusbio i lilla Torsås i Småland. Där hade tydligen alla applåderat och jublat. Nu får vi hoppas att det blir lika positiva reaktioner på andra håll, säger Henrik Lilliér några dagar innan premiären den 1 september.

Du bor i Skarpnäck men har småländska rötter, precis som Becker. Är han någon som du stött på i verkliga livet?

– Han är en kombinatio­n av många människor och kan lika gärna finnas i Ystad eller Haparanda. Vissa som sett filmen har dragit parallelle­r till Skara-Bert på 90-talet, med skillnaden att Becker är kriminell. Han är en antihjälte, en älskvärd skitstövel.

Vad är känslan inför helgens premiärer?

– Jag tror filmen kommer hem i stugorna. Men det är klart att det är nervöst, det är trots allt min första stora huvudroll trots att jag varit skådespela­re i 20 år.

Så vad händer nu, har du fler filmroller på gång?

– Ja, men inom filmindust­rin får man tyvärr inte säga någonting förrän allt är klart. Min förhoppnin­g är självklart att få fler intressant­a roller.

 ?? FOTO: MARCO PADOAN ?? HUVUDROLL. Henrik Lilliér i rollen som Becker. Här tillsamman­s med Shanti Roney.
FOTO: MARCO PADOAN HUVUDROLL. Henrik Lilliér i rollen som Becker. Här tillsamman­s med Shanti Roney.
 ??  ?? Henrik Lilliér har huvudrolle­n i ”Becker – Kungen av Tingsryd”.
Henrik Lilliér har huvudrolle­n i ”Becker – Kungen av Tingsryd”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden