Mitt i Vasastan

Nu blir Biologiska museet en tillfällig krog

- Clarence Frenker

Från museum till krog. Nu öppnar en ny restaurang i Biologiska Museets lokaler på Djurgården.

Biologiska museet på Djurgården har stängt på obestämd tid för renovering. Men nästa vecka får lokalerna nytt liv när stjärnkrög­aren Karl-Christer Wallberg öppnar sin nya pop up-restaurang Biologi i lokalerna.

– Det här är ett väldigt kreativt och djupgående koncept. Den kommer att vara öppen vid tre tillfällen och präglas av “läran om livet”, säger Karl-Christer Wallberg, som även driver Gubbhyllan på Skansen.

Restaurang­en invigdes 7 augusti och kommer vara öppen för privatpers­oner vid enskilda tillfällen i september, november och i januari.

Gästerna kommer att kunna avnjuta en niorätters middag i fyra serveringa­r mitt bland växter och uppstoppad­e djur.

Enligt Karl-Christer Wallberg är det helt i linje med restaurang­ens koncept, som han menar ska vara en helhetsupp­levelse och lärokväll om livet, naturen och dess kretslopp.

Efter middagen kommer gästerna även att kunna mingla och ställa frågor till kocken.

– Det handlar om att skapa en helhetsbil­d. Du sitter mitt i utställnin­gen som är hela den svenska floran och faunan och äter mycket av det du ser. Men fokuset ligger extremt mycket på skörderåva­ror, det är en respekt mot hela natur och djurriket, säger han. Valet att starta krog i det gamla muséet var enkelt.

– Det här är ett hus som behöver uppmärksam­het och ett lyft. Dessutom har det ett enormt viktigt innehåll för stockholma­rna samtidigt som biologi är så otroligt viktigt att lära ut. Därför vill jag förvalta den här lokalen.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? BIOLOGISKA MUSEET SKA STÄNGA. Nu finns nya planer för lokalen.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN BIOLOGISKA MUSEET SKA STÄNGA. Nu finns nya planer för lokalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden