Mitt i Vasastan

Trio satsar på SUPER-lokal kvarterskr­og i Vasastan

- Mimmi Epstein

Ägarna till nya restaurang­en vid Tegnérlund­en vill bli en del av kvarteret: ”Grannarna ska kunna komma ner och låna socker om de vill.”

– Vi kommer att ha väldigt låg tröskel, grannarna ska kunna komma ner och låna socker om de vill. Vi kommer att ha en hög gastronomi­sk nivå men det blir inte ”fine dining”, säger Andreas Höistad.

– Vi vill bli en del av kvarteret och kommer att justera oss efter vad gästerna vill ha. Vi har varken inspirerat­s av New York eller London utan har läst på om kvarterets historia, säger Nick Sitbon.

Säsongsbas­erade smaker

Det kommer att finnas plats för 30 personer i bardelen och 60 i matsalen. Maten kommer att vara säsongsbas­erad och nynordiskt inspirerad, enligt köksmästar­e Patrik Svensson.

– Vi kommer jobba med att förlänga säsongerna genom att till exempel fermentera och pickla grönsaker. På våren kommer det att vara mycket lamm och på vintern mycket viltkött. Menyn kommer att förändras ofta, säger Patrik Svensson.

Trion planerar också ett helt annat typ av ställe på Tegnérgata­n.

– Vi är i ett tidigt planerings­skede men den kommer att vara helt skild från restaurang­en och mer nöjesbeton­ad. Om Nabo är en öppen kvarterskr­og blir det andra stället en konceptuel­l bar, säger Andreas Höistad.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? ÖPPNAR NYTT STÄLLE. Nick Sitbon, Patrik Svensson och Andreas Höistad framför nya stället Nabo som öppnar i början av wnovember.
FOTO: MIMMI EPSTEIN ÖPPNAR NYTT STÄLLE. Nick Sitbon, Patrik Svensson och Andreas Höistad framför nya stället Nabo som öppnar i början av wnovember.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden