Mitt i Vasastan

Nya kvarter ska locka ”folk mitt i karriären”

- Mimmi Epstein

Nu finns nya skisser på det nya kvarter som planeras i Hagastaden. Bostadsbol­aget vill gärna locka folk mitt i karriären.

Veidekke vill bygga ett kvarter med två huskroppar och fyra torn i tolv våningar mot Norra Stationsga­tan och fjorton mot nya Hagaesplan­aden. Två lägre hus, cirka sex våningar, som sitter ihop med tornen planeras mot Hälsingega­tan och nya Lise Meitners gata.

Om bygglovet går igenom blir det 241 bostadsrät­ter och fem publika lokaler/butiker i bottenvåni­ngarna. Inflyttnin­g planeras till sommaren 2020.

– Tre fasader vetter mot parkmiljö. Det är rä t t många större lägenheter, över hälften är fyror eller större. Vi vill gärna attrahera folk i mitten av sina karriärer, som kanske har eller planerar att skaffa barn. Vi håller på att försöka få till leveransut­rymmen i trapphusen där man ska kunna hämta sin matkasse eller postpaket, säger Mag- nus Öhman på Veidekke och fortsätter:

– Historiskt har det ju varit mycket spekulatio­nsköp men Veidekke vill gärna locka människor som vill bo i lägenheter­na genom att söka identifier­a rätt målgrupp. En sådan grej är att vi väljer att placera en toalett i direkt anslutning till huvudsovru­mmet i stället för en gästtoalet­t. Tanken är att sovrummet ska kännas som en slags oas i vardagsbru­set.

 ??  ??
 ??  ?? NYBYGGE. Veidekkes planerade hus, med vy mot Hagaesplan­aden (ovan) och mot Norra Stationsga­tan (th).
NYBYGGE. Veidekkes planerade hus, med vy mot Hagaesplan­aden (ovan) och mot Norra Stationsga­tan (th).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden