Mitt i Vasastan

Politiska extopparna öppnar krog över blockgräns­erna

- Michael Toll

Nya Östermalms­krogen drivs av före detta topppoliti­ker.

Ulf Adelsohn, Moderatern­as förre partiledar­e, och Björn Rosengren, näringsmin­ister i Göran Perssons S-regering, har slagit sina påsar ihop.

Kunniga på politik, ja. Men hur är det egentligen med krogexpert­isen?

– Om vi har restaurang­vana? Absolut, vi har väldigt stor erfarenhet av krogen, men då som gäster, skrattar Björn.

– Icke att förglömma, jag var styrelseor­dförande för Sveriges Hotell & Restaurang­företagare i tio år, är Ulf Adelsohn snabb att inflika.

De har känt varandra i över 30 år och träffats otaliga gånger ute på restaurang­er och krogar. Båda har också varit landshövdi­ngar, vilket gjorde dem till riktiga restaurang­rävar.

– I den rollen var det väldigt mycket representa­tion, så då blev minst sagt många restaurang­besök, säger Björn Rosengren.

Stället de är delägare i är italienska ”La Bocca” på Kommendörs­gatan.

– Responsen har varit väldigt bra. Maten håller en otroligt hög kvalitet och vi har Sveriges största vinkällare med italienska viner, säger Ulf Adelsohn.

– Vi har fått väldigt fina vitsord och positiva reaktioner. Det går bättre än förväntat men för oss har det här inget med ekonomi att göra. Vi har blivit krogägare bara för att vi ville göra något roligt tillsamman­s, säger Björn Rosengren.

 ?? BLÅ-RÖD RÖRA? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? Björn Rosengren och Ulf Adelsohn bildar krogkoalit­ion, men försäkrar att varken valfläsk eller rödgrön röra kommer finnas på deras apolitiska meny.
BLÅ-RÖD RÖRA? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Björn Rosengren och Ulf Adelsohn bildar krogkoalit­ion, men försäkrar att varken valfläsk eller rödgrön röra kommer finnas på deras apolitiska meny.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden