Mitt i Vasastan

Stadens nya p-förbud – ett riktigt kladdfiask­o

- Elinor Karlin

Inget vidare precisions­arbete när Stockholms stad målar nya p-förbud på Söders gator. ”Det låter ju jättekonst­igt, så får de inte göra”, säger Anders Wård på trafikkont­oret.

Kvällen den 19 september var läsaren Kerstin ute på Hornsgatan. Där såg hon ett måleriarbe­te av nya vägmarkeri­ngar som fick henne att lyfta på ögonbrynen. En hantverkar­e målade nya streck för parkerings­förbud på en trottoarka­nt – genom bildörren medan bilen rulllade. Resultatet: Långtifrån perfekt.

– Kan v i ve r k l i g e n kalla det här för streck? frågar sig Kerstin i ett brev t i l l r e dakti onen, s om också fångade händelsen på film.

De nya strecken framför busshållpl­atsen Hornsgatan/ Rosenlunds­gatan blev kladdiga och ojämna. De svänger ut både på asfaltsväg­en och upp på de vita gatstenarn­a på trottoaren. I går, nästan en vecka senare, var de ojämna linjerna fortfarand­e kvar.

Anders Wård på trafikkont­oret är ansvarig för Södermalms vägmarkeri­ngar. Han säger så här:

– Men det låter ju jätte- konstigt, så får de inte göra, säger han.

Det vanliga förfarande­t är att man tejpar runt om när man ska måla för att få jämna kanter. Målas det pilar så ska man använda schabloner. Och Anders Wård bekräftar att man definitivt kliver ur bilen när man målar. Vem som har gjort grodan är inte klart. Trafikkont­oret har en entreprenö­r under sig som i sin tur är fri att anlita egna entreprenö­rer. Men en sak är säker: vill du se tavlan får du skynda dig.

– Vi kommer åtgärda det här, säger Anders Wård.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden