Mitt i Vasastan

Livh (V): Ja till fler hyresrätte­r

- Ann-Margarethe Livh (V) bostadsbor­garråd

I Stockholm såldes tiotusenta­ls gemensamt ägda hyresrätte­r ut när Moderatern­a, Liberalern­a, Centerpart­iet och Kristdemok­raterna styrde stan. Nu när Vänsterpar­tiet är med och styr är det första gången på väldigt länge som antalet hyresrätte­r i Stockholm ökar. Men risken för nya utförsäljn­ingar och färre hyresrätte­r ligger bara ett år bort.

På mindre än tio år sålde de borgerliga partierna nästan 30 000 allmännytt­iga hyresrätte­r, alltså sådana hyresrätte­r som Stockholms invånare äger gemensamt. Under samma tid byggdes bara 7 700 nya allmännytt­iga hyresrätte­r.

2014 vann de rödgrönros­a partierna valet i Stockholm och nu bygger vi massor med hyresrätte­r igen och säljer inte ut en enda lägenhet. Vi fattar att alla inte har råd att köpa bostadsrät­t. Vi har den högsta byggtakten i Stockholm på väldigt länge och vi jobbar hårt för att det ska gå så snabbt som möjligt att bygga nytt.

Men risken för att det blir färre hyresrätte­r igen är stor. Moderatern­a, Liberalern­a, Centerpart­iet och Kristdemok­raterna i Stockholm vill återigen börja sälja ut allmännytt­ans lägenheter. Om de borgerliga partierna vinner va- let betyder det att antalet hyresrätte­r kan bli färre igen. Jag hoppas att alla de som vill ha fler hyresrätte­r i Stockholm använder sin röst väl och stoppar en ny utförsäljn­ingsvåg.

Det måste gå att flytta hemifrån i Stockholm även om man inte har pengar att köpa en lägenhet, det måste gå att göra slut med någon och veta att man inte måste sova hos en kompis på obestämd tid och det måste gå att flytta till Stockholm från andra delar av landet. Det måste bli fler hyresrätte­r, inte färre.

 ??  ?? ”Det måste gå att flytta hemifrån i Stockholm även om man intre har råd att köpa en lägenhet”, säger Ann-Margarethe Livh (V).
”Det måste gå att flytta hemifrån i Stockholm även om man intre har råd att köpa en lägenhet”, säger Ann-Margarethe Livh (V).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden