Mitt i Vasastan

Larsson (M): Öka rörlighete­n på bostadsmar­knaden

- Joakim Larsson (M), opposition­sborgarråd i Stockholms stad

Det finns egentligen ingen politisk oenighet kring att det måste byggas fler hyresrätte­r i Stockholm. Moderatern­as mål för mandatperi­oden hela tiden varit att hälften av alla nya bostäder ska vara hyresrätte­r, alltså precis detsamma som Vänsterpar­tiet. Skillnaden är att vi inte ser det nödvändiga i att ge de kommunala bostadsbol­agen en gräddfil på hyresrätt smarknaden närde t finns många andra aktörer som både vill och kan bygga.

Det som krävs är en ökad rörlighet på bostadsmar­knaden, så att befintliga bostäder kan utnyttjas mer effektivt, men också reformer för bland annat bosparande, bostadsbid­rag och en översyn av lagstiftni­ng och snåriga regler kring riksintres­sen.

Ann-Margarethe Livh anför att Vän- sterpartie­t jobbar hårt för att det gå så snabbt som möjligt att bygga bostäder, det var även ett löfte från Socialdemo­kraterna i valet 2014. Men sanningen är den att tiden snarare har blivit längre sedan valet. De kommunala bostadsbol­agen har konsekvent misslyckas med att nå produktion­smålen under vart och ett av de tre år som Vänsterpar­tiet ingått i majoritete­n sedan 2014.

Så Ann-Margarethe Livh, innan du börjar med valårsreto­riken rekommende­rar jag dig att städa framför det egna partiets dörr. Därefter tar jag mer än gärna en seriös debatt om vilka bostadspol­itiska reformer som krävs i Stockholm.

 ?? FOTO: PETER KNUTSON ?? SVAR TILL V. ” Ann-Margarethe Livh jag rekommende­rar dig att städa framför det egna partiets dörr först”, säger Joakim Larsson (M).
FOTO: PETER KNUTSON SVAR TILL V. ” Ann-Margarethe Livh jag rekommende­rar dig att städa framför det egna partiets dörr först”, säger Joakim Larsson (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden