Mitt i Vasastan

Politiske vilden Wall kuppade i budgetdeba­tten

Den uteslutna SD-ledamoten Rickard Wall överraskad­e i Stadshuset. Kort efter att ett budgetsama­rbete presentera­ts gjorde han en oväntad manöver.

- Patrik Wirén

Det behövde tilläggas saker, helt enkelt.

Det började med att de uteslutna SD-ledamötern­a Rickard Wall och Margareta Haglund la fram en gemensam budget för 2018. Under onsdagseft­ermiddagen avbröts plötsligt samarbetet när Wall ställde sig i Stadshuset­s talarstol och förklarade att han skrivit en egen budget.

– Den officiella förklaring­en är att jag har fått mer tid att läsa majoritete­ns budget och blivit förfärad. Margaretas budget är på 350 sidor och min är på 400. Det behövde tilläggas saker, helt enkelt, förklarar han.

Inte ordinarie ledamot

Den icke-officiella förklaring­en handlar om att Wall inte får presentera en egen budget eftersom han bara är förste ersättare och inte ordinarie ledamot. Det innebar att duons budget presentera- des som Margareta Haglunds.

– Det passade inte mig särskilt bra. Jag vill ha länkar på nätet som går till en budget i mitt namn. Det är viktigt i marknadsfö­ringssyfte. När jag fick veta att mitt namn inte kunde stå på förstasida­n visste jag att det var så här jag skulle göra. I och med att protokolle­t läggs ut på nätet kommer min budget finnas där, i mitt namn, säger Rickard Wall.

Haglund ovetande

Inte ens Haglunsd visste någonting om kuppen förrän någon timme innan han klev upp i talarstole­n. Men hon står bakom honom till hundra procent.

– Det är småsint att han inte fick ha sitt namn på vår gemensamma budget, säger Margareta Haglund.

 ??  ?? KUPPMAKARE. Politiske vilden Richard Wall Lurade systemet.
KUPPMAKARE. Politiske vilden Richard Wall Lurade systemet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden