Mitt i Vasastan

Kaxig futsalpass­ning inför derbyt mellan Bajen och Dif

- Michael Toll

I helgen möts Hammarby och Djurgården för första gången någonsin i svenska futsalliga­n. Hammarbytr­änaren är segerviss inför derbyt.

På söndag den 3 december är det dags för ett historisk futsalderb­y mellan Hammarby och Djurgården i svenska futsalliga­n.

– Det är s ådana här matcher man verkligen ser fram emot. Ett fullsatt Eriksdalsh­allen och ett derby mot Djurgården. Vi lovar att derbyspöke­t dyker upp på söndag, det lever kvar även i futsal, säger Hammarbys tränare Michel Basberber.

Hammarby futsal bildades förra säsongen och gick som tåget i division 1. Samma sak gjorde Djurgården, som bland annat vann en match vann med hela 79–0.

Som nykomlinga­r i högstaliga­n har båda klubbarna börjat lovande, men det är den här matchen båda lagen sett fram emot.

– För oss är det här säsongens viktigaste match. Det är sådana här matcher som lyfter hela sporten. In- tresset för ett derby är något helt annat, säger Michel Basberber.

Matchen har en oväntat sen starttid, klockan 20.30 på söndag. Men det handlar inte om något derbystrat­egi för att minska eventuellt stök.

– Nej, det är svårt att få speltider eftersom Eriksdalsh­allen i stort sett är den enda hallen som klarar kravet från Fotbollför­bundet att spela futsal i. Men vi väntar en jättepubli­k och hoppas på fullsatt, säger Michel Basberber.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden