Mitt i Vasastan

Skolan i sorg sedan 17-åring knivdödats

- Michael Toll Clarence Frencker Patrik Wirén

Elever och lärare på Enskede gårds gymnasium är i sorg efter att en 17-årig elev knivhöggs till döds i onsdags. ”Det känns hemskt”, säger en vän till offret.

Klockan 12.25 på onsdagen larmades polisen om ett knivbråk på Enskede gårds gymnasium. En 17-årig pojke som var elev på skolan påträffade­s svårt skadad och fördes till sjukhus. Samtidigt inledde polisen jakten efter den misstänkte gärningsma­nnen.

Kort efteråt avled 17åringen av sina skador. Samtidigt greps en 16-årig pojke, som även han är elev på skolan. Han anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord.

En 18-årig elev, som vill vara anonym, berättar hur han själv blev vittne till hela händelsen.

– Vi hade rast och jag gick nedför trapporna. Då berättade personalen att det var jättemycke­t folk här, att det var stökigt. Sedan sa de att de stänger skolan nu, att vi får gå hem.

Ljus och blommor

Han berättar att han var bekant med offret och att det dröjde ända tills ambulansen anlände innan han insåg vad som pågick.

– Då visste jag inte vad som hänt. Men sedan såg jag ambulansen komma. Men jag trodde fortfarand­e inte det var så allvarligt, säger han, och fortsätter:

– Jag känner killen som dog, det känns hemskt.

I torsdags, en dag efter den tragiska händelsen, rådde en dämpad stämning vid skolan. Utanför ena entrén brann ljus och flera av de elever som kom till skolan lade ner blommor.

Exakt vad som utlöste händelsen var fortfarand­e oklart. Arif Hussein var klasskamra­t med den dödade eleven och såg hur bråket slutade.

– Vi var i matsalen och käkade mat. Sedan hände något och alla sprang bakom biblioteke­t. Det var bråk och så låg han på golvet. Det var blod överallt, säger Arif.

Ytterligar­e en skadad

Vid sidan av att stötta elever och lärare på skolan arbetar polisen vidare med mordutredn­ingen.

Ytterligar­e en person blev skadad under bråket. Men personen är inte misstänkt för något brott.

 ?? FOTO: LINDA GREN ?? SORG. Så här såg det ut på Enskede gårds gymnasium några timmar efter knivdådet som slutade med att en 17-årig pojke avled.
FOTO: LINDA GREN SORG. Så här såg det ut på Enskede gårds gymnasium några timmar efter knivdådet som slutade med att en 17-årig pojke avled.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden