Mitt i Vasastan

NU R KAVIAR P BENEN IGEN

- Clarence Frenker

Kaviar höll på att dö efter att ha blivit biten av en större hund i Vanadislun­den. En månad senare är han nästan sitt gamla jag.

Den 8 november i år rastade Sophi Jensen, 17, familjens dvärgpudel Kaviar i Vanadispar­ken när en amstaff-liknande hund gick till attack och behandlade Kaviar ”som ett köttstycke”.

– Pappa säger ofta att Kaviar hade änglavakt. Det var så svåra skador, han låg livlös i famnen när vi åkte till veterinäre­n. Att han klarade sig, det var ren tur, säger Sophi Jensen.

Tuff tid

Nu har en månad gått och Kaviar springer glatt omkring och leker hemma i lägenheten i Vasastan.

Tiden efter händelsen beskriver hon som tuff. Både för henne själv och familjen. Vad som hänt med den andra hunden vet hon inte, hennes fokus har bara legat på Kaviar och hans tillfriskn­ande.

– Jag känner mycket skuld inför mig själv eftersom det var jag som var ute med Kaviar. Men det är lätt att vara eftersmart. Så jag försöker tänka: det hände och förhoppnin­gsvis händer det inte igen.

Fortfarand­e känslig

För Kaviar har det handlat om att ta det dag för dag. Tiden efter händelsen var kritisk, men allt eftersom har han blivit piggare. Det är ännu oklart om han kommer att bli helt återställd.

– Det har varit väldigt mycket att ta det lugnt, han får inte hoppa runt och leka. Han är fortfarand­e känslig, berättar Sophi.

Men skillnaden är ändå stor jämfört med tiden vid händelsen, anser hon. I början fick de bära ut honom på en gräsplätt bara han skulle kissa. Det behöver de inte göra längre.

– Förut var han väldigt lugn, orkade inte gå och ville att man skulle tycka synd om honom. Nu märks det att han vill vara den han var innan.

– Men jag tror inte att han kommer att bli helt som han var innan. Jag kan tänka mig att han kommer vara rädd för stora hundar.

Dvärgpudel­n Kaviar har börjat komma tillbaka till sitt gamla liv igen efter den blodiga hundattack­en i Vanadispar­ken. Trots att han för bara en månad sedan var nära att dö springer han nu glatt runt och leker hemma i lägenheten i Vasastan. Jag tror inte att han kommer att bli helt som han var innan. Jag kan tänka mig att han kommer vara rädd för stora hundar.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA GREN ?? LÄKER. Som ett led i läkningen bär han varje dag en jacka för att skydda och värma kroppen. Efter attacken var ett utskott i nacken brutet och han hade tolv hål i kroppen.
FOTO: LINDA GREN LÄKER. Som ett led i läkningen bär han varje dag en jacka för att skydda och värma kroppen. Efter attacken var ett utskott i nacken brutet och han hade tolv hål i kroppen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden