Mitt i Vasastan

Hon blir jagad genom Gamla stan – av en kuk

- Jonna Claesson

Klara Kazmi från Hammarbyhö­jden fick så många oönskade dick pics att hon fick nog – och gjorde en låt om fenomenet.

Artisten och parterapeu­ten Klara Kazmi från Hammarbyhö­jden tröttnade på att få dick pics. Efter att ha samtalat med sina vänner – som fått minst lika många – bestämde hon sig för att göra en låt om det.

– Jag tyckte det var så konstigt att man kunde träffa någon och ha en trevlig kväll och när man skiljs åt och kommer hem plingar det till i telefonen och då får man en bild på en snopp. Jag funderade över varför det är så när man nyss stått och pratat om buddhism i två timmar, säger hon och tillägger:

– En dag stod jag inne på Hemköp med flera kassar i händerna, det plingade till i telefonen två gånger och det var dick picks. Då tänkte jag ”I’ve got 99 problems but a dick pick ain’t one”.

Det var då poletten föll ner. Klara skulle bli den som lämnade över budskapet till männen.

– Så jag skrev den här låten som har släppts på Sve- riges radio. Just nu gör jag en musikvideo där en bekant till mig är utklädd till en kuk och jagar mig över hela Gamla stan.

Klara ger den här låten som en julklapp till tjejer som har fått dick pics och till män som skickat dem.

– Förhoppnin­gen är att tjejer ska kunna skicka den här låten som ett svar när de får en bild på en snopp skickad till sig. Jag hoppas verkligen inte att män tar det här som kritik utan som ett tips bara, säger hon och skrattar.

 ?? FOTO: IGA MIKLER ?? NY LÅT. Artisten och parterapeu­ten Klara Kazmi från Hammarbyhö­jden.
FOTO: IGA MIKLER NY LÅT. Artisten och parterapeu­ten Klara Kazmi från Hammarbyhö­jden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden