Mitt i Vasastan

Mindre grill och mer pub vid bron

- Mimmi Epstein

Kolgrillen är borta. Nu vill bröderna Deniz göra krogen precis vid S:t Eriksbron till en renodlad pub. Vi vill att man ska få en varm känsla när man kommer in här. Det är ljust, mycket tack vare de stora fönstren. Vi jobbar med mässingsde­taljer på väggarna.

Sedan en tid har det renoverats i lokalen vid S:t Eriksbron som tidigare inhyste restaurang­en Mosaik. Nästa vecka öppnar ägarna med ett helt nytt koncept och med det nya namnet Bron.

– Förut var det här en blandning av en pub och en libanesisk restaurang. Nu har vi tagit bort kolgrillen och satsar bara på pub. Det är jobbigt att rekrytera kockar när man har kolgrill, eftersom alla inte kan jobba med det och så går det åt mycket kol, säger Fabian Golam, restaurang­chef.

Ljust och fräscht

På menyn står ”klassisk pubmat”.

– Det blir fräscha grejer, hemgjorda hamburgare och biffar. Inga halvfabrik­at.

Om knappt två veckor slår den nya restaurang­en upp portarna och de välkomnar alla Vasastadsb­or på invigninge­n.

– Vi vill att man ska få en varm känsla när man kommer in här. Det är ljust, mycket tack vare de stora fönstren. Vi jobbar med mässingsde­taljer på väggarna.

Till att börja med kommer det finnas åtta tappar med öl.

– Vi kommer också ha ett bra utbud av whiskeysor­ter, säger Renni Deniz som driver restaurang­en med sin bror Alex.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? BROBYGGARE. Fabian Golam och Renni Deniz öppnar nya restaurang­en Bron tillsamman­s med Alex Deniz.
FOTO: MIMMI EPSTEIN BROBYGGARE. Fabian Golam och Renni Deniz öppnar nya restaurang­en Bron tillsamman­s med Alex Deniz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden