Mitt i Vasastan

Två modejättar stänger butiker i innerstan

- Clarence Frenker

Klädmarkna­den har en tuff höst bakom sig. Nu stänger två stora svenska märken sina butiker i Stockholm.

H&M stänger sin butik i hörnet Drottningg­atan/Mäster Samuelsgat­an, vid företagets huvudkonto­r, meddelade företagets vd Karl Johan Persson nyligen.

Beskedet kommer inte kort efter att företagets senaste kvartalsra­pport presentera­de vikande försäljnin­gssiffror.

Märke i konkurs

Det är inte heller känt vad som ska hända med den två våningar stora butiksloka­len, som har ett av företagets mest centrala lägen mitt i stan.

I veckan kom nästa smäll: klädföreta­get Boomerang går i konkurs. Företaget har bland annat fyra egna butiker i Stockholm som är lokalisera­de i PK-huset, Täby Centrum, Nacka Forum samt i Barkarby Outlet.

”Hemskt tråkigt”

De har även egna avdelninga­r på NK-herr och Åhlens Citys damavdelni­ng samt obemannade s äl j s t äl l en i Mall of Scandinavi­a.

– Det är hemskt tråkigt, säger Tony Sewanderso­n, marknadsch­ef på Boomerang.

En konkursans­ökan lämnades in i förra veckan och sedan dess har företaget drivits av en konkursför­valtare. Vad som kommer att hända med butikerna framöver är ännu oklart.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? STÄNGER. H&M:s butik på Drottningg­atan stänger, meddelar företagets vd, och I PK-huset stänger bommar Boomerangs butik igen.
FOTO: MOSTPHOTOS STÄNGER. H&M:s butik på Drottningg­atan stänger, meddelar företagets vd, och I PK-huset stänger bommar Boomerangs butik igen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden