Mitt i Vasastan

KD-krav får inget gehör – julälgarna snart borta igen

Julen är slut, året är nytt och snart försvinner julbelysni­ngen från gator och torg. KD har inte fått gehör för en förlängd säsong.

- Karin Winter

Nedmonteri­ngen av julbelysni­ngen har börjat i Stockholm. Belysninge­n, som har lyst upp 40 gator och torg, tar tid att få ned. Den 1 februari beräknas all belysning vara borta, men under tiden kommer det som inte ännu har monterats ned att fortsätta lysa.

Om du vill ta en selfie bland de berömda älgarna vid Nybroplan har du ännu tid. Planen är att de tas bort den 21 januari. Det är de mest juliga dekoration­erna som ryker först, enligt Erik Söderberg, presskonta­kt på Trafikkont­oret, men den 4 februari måste allt vara borta eftersom tillstånde­t för belysninge­n går ut då.

Men är det nödvändigt att plocka ned belysninge­n redan nu? Erik Slottner (KD) anser att stockholma­rna behöver ljuset och föreslår att belysninge­n ska vara kvar så länge mörkret hägrar över Stockholm.

– Givetvis är det rimligt att i januari plocka ned belysning som har en uppen- bar koppling till julen. Men majoritete­n av ljusdekora­tionerna borde få hänga kvar fram till åtminstone mitten av mars, skriver han i ett pressmedde­lande.

Enligt Erik Söderberg har en förlängnin­g av belysninge­n inte diskuterat­s, men enligt honom kan det bero på att pengar fattas.

– En viktig faktor är att det sannolikt blir en fördyring av kostnaden för nedmonteri­ng om man detta skulle spridas ut över en längre tid. Det är medel som projektet inte har, säger han.

 ?? FOTO: ANDREAS JENNISCHE ?? KUNGARNA AV STAN. Slutet är nära för årets älgsäsong på Nybroplan och vid Sergels torg.
FOTO: ANDREAS JENNISCHE KUNGARNA AV STAN. Slutet är nära för årets älgsäsong på Nybroplan och vid Sergels torg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden