Mitt i Vasastan

Hon samlar sina grannar – för att rita tillsamman­s

- Mimmi Epstein

Varje tisdag samlas ett trettiotal personer i alla åldrar i Beckmans lokaler vid Stureplan – för att rita tillsamman­s.

Östermalms­bon Emelinn Heikkinen studerar visuell kommunikat­ion på Beckmans. Hon går sin sista termin och det var i höstas som hon startade Ritklubben.

– Jag ville skapa en plattform för alla som behöver, dit alla är välkomna. Det är härligt att sitta tillsamman­s, det blir en fin stämning och man kan utbyta idéer. Det kan vara så tråkigt att sitta hemma själv, säger Emelinn Heikkinen som har ritat så länge hon kan minnas.

– Vad jag än ska göra så börjar jag med att rita, även om det handlar om en skrivuppgi­ft. Det är ett så bra sätt att bearbeta saker på.

Finns mycket plats

Varje gång kommer mellan 25 och 30 personer till mötena – barn, unga, vuxna, gamla.

– Vi har mycket plats och blir vi fler kan vi använda aulan också, säger Emelinn Heikkinen som tatuerar och frilansar som som illustratö­r vid sidan av sina studier.

Nu blir Ritklubben en del av hennes examensarb­ete och i tisdags var första träffen för säsongen. Två som kom för första gången var Anna Carlsson och Johanna Jonasson.

– Vi såg en post på Instagram och lockades. Vi har inte ritat i grupp förut, men det är ofta man sitter hemma på kammaren och gör det. Här kanske man kan inspireras av all kreativite­t.

Tematräffa­r

Ibland har Ritklubben­s träf- far olika teman och Emelinn Heikkinen bjuder in olika gäster. Till exempel har det varit serietema.

– Då var serieteckn­aren Erik Svetoft här och vi gjorde serier i olika former, säger Emelinn Heikkinen.

Avslappnan­de

När Östermalms­nytt besöker klubben är det inget särskilt tema.

– Jag har varit här förut. Det är väldigt avslappnan­de, att bara få komma hit och göra vad man vill. Man får många idéer från andra, säger Natalie Frohm, som är kusin till Emelinn.

Det är härligt att sitta tillsamman­s, det blir en fin stämning och man kan utbyta idéer.

 ?? FOTO: LINDA GREN ?? KREATIV KLUBB. Emelinn Heikkinen ordnar ritklubb för alla åldrar. Här med Natalie och Sofia Frohm.
FOTO: LINDA GREN KREATIV KLUBB. Emelinn Heikkinen ordnar ritklubb för alla åldrar. Här med Natalie och Sofia Frohm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden