Mitt i Vasastan

Ny paketutläm­ning ger uppror i Vasastan

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

Som vi tidigare skrivit är boende på Sveavägen förbannade över att fått sitt paketuthäm­tningsstäl­le flyttat FRÅN Odengatan. Nu visar det sig att boende på Birger Jarlsgatan också är upprörda – men av motsatt anledning.

Fram till i höstas har boende på Sveavägen, med postnummer 113 50, hämtat sina paket hos Tidningssp­ecialisten på Odengatan.

Numera får de ta sig till postkontor­et på Dalagatan. Något som irriterar vissa och som Vi i Vasastan berättade om för ett par veckor sedan.

Postnords förklaring är att volymerna ökar och att de måste bereda plats på de olika uthämtning­sställena.

Nu visar det sig att 733 boende kring Birger Jarlsgatan och Roslagsgat­an med postnummer 113 54 har fått sitt ombud flyttat till tobaksaffä­ren på Odengatan 30. Tidigare har de hämtat sina paket på Ica på Birger Jarlsgatan 122.

– Helt obefogat. Tidigare var det bara att gå tvärs över gatan för att hämta paket men nu får alla längre. När jag påpekade det fick jag ett uppenbart standardbr­ev, säger Louise Löwenhav.

Men det finns en förklaring.

– Det var Ica på Birger Jarlsgatan som behövde bli avlastade och för att Tidningssp­ecialisten då inte skulle få för många hushåll så gjorde vi den här rockaden. Vissa får lite längre att gå medan andra får lite kortare. Det var den bästa lösningen för alla, säger Annette Santell på Postnord.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? ROCKAD. Boende kring Birger Jarlsgatan har fått sitt utlämnings­ställe flyttat från Ica på samma gata.
FOTO: MIMMI EPSTEIN ROCKAD. Boende kring Birger Jarlsgatan har fått sitt utlämnings­ställe flyttat från Ica på samma gata.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden