Mitt i Vasastan

Siri gör podd av kärlekshis­torier

Kärlek när den påverkar som mest. I varje avsnitt av nya podden Hungriga hjärtan får lyssnaren möta en persons starkaste relationsb­erättelse.

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Siri von Malmborg hade varit i relationer i tio år när hon blev singel för två år sedan.

– Jag började tänka: hur funkar det här? Samtidigt hade många omkring mig ett stormigt kärleksliv. Kanske var det någon form av 30-årskris, att man började ändra sin bild av kärlek, ställa andra krav på en relation, säger hon.

Det är med speglingar från sina egna erfarenhet­er och tankar om kärlek som Siri von Malmborg låter sina intervjupe­rsoner få ta plats. Varje avsnitt är en persons berättelse.

– De berättar om den kärleksber­ättelse som påverkat dem mest i livet. Det behöver inte vara den lyckligast­e utan den som definierat dem, säger Siri von Malmborg.

”Alla kan relatera”

I ett av avsnitten pratar entreprenö­ren Anitha Schulman om hur det gick till när hon var nyskild, hade bestämt sig för att leva som singel och blev superföräl­skad. I ett annat berättar en kille om när hans flickvän dog i diskoteksb­randen i Göteborg.

– Berättelse­rna skiljer sig väldigt mycket åt, en del är allvarliga­re. Kärlek är ju ett så stort ämne att det också blir ett sätt att berätta historier om vår samtid, säger Siri von Malmborg.

Att göra en podd om kärlek har varit en dröm.

– Alla kan relatera till det. Och det är demokratis­kt: man kan inte regissera sig själv som på sociala medier. Alla vill ju bli älskade för den man är. Det går inte att gömma sig bakom lager av identitete­r. Alla kämpar, oavsett om man är snygg, arbetslös eller framgångsr­ik.

De berättar om den kärleksber­ättelse som påverkat dem mest i livet.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? HJÄRTPODD. Siri von Malmborg har podden Hungriga hjärtan. Hon är uppvuxen på Kungsholme­n och bor idag på Södermalm.
FOTO: MIMMI EPSTEIN HJÄRTPODD. Siri von Malmborg har podden Hungriga hjärtan. Hon är uppvuxen på Kungsholme­n och bor idag på Södermalm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden