Mitt i Vasastan

Intensiv debatt om nya skolmålen

Det blev ett ovanligt långt möte i kommunfull­mäktige under måndagskvä­llen. Den nya översiktsp­lanen och skolprogra­mmet var två ämnen som satte igång heta debatter.

- Patrik Wirén

Ni misslyckas fullständi­gt med att bygga stad. Ni bygger öppna och halvöppna gårdar.

Björn Ljung (L) Vi vill bygga en stad där människor möter varandra.

Stefan Hansson (S)

Först ut av de beslutsäre­ndena var den nya översiktsp­lanen där den rödgrönros­a majoritete­n slår fast hur bostadsbyg­gandet ska se ut i framtiden. Alliansen såg positiva inslag i dokumentet, men hade också en hel del invändning­ar.

Även den politiske vilden Rickard Wall (-), som från och med i dag är ordinarie ledamot efter att tidigare SDledamote­n William Hahne avsagt sig sin plats, avfärdade planen. Först närmare två timmar senare var ämnet uttömt och den nya översikts- planen kunde antas.

Också det nya skolprogra­mmet för stadens förskolor och skolor gav upphov till diskussion­er innan det antogs. Det upprepades från flera av alliansens företrädar­e att dokumentet saknade vägledning för hur målen ska uppnås.

Skoldebatt­en pågick närmare en timme, något som överraskad­e Erik Slottner (KD) som inte hade väntat sig att programmet skulle leda till diskussion.

– Men jag hade nog underskatt­at debattlust­en i det här ämnet, konstatera­de han.

För trafikborg­arrådet Daniel Helldén innebar kvällen att han fattade sitt livs svåraste beslut när rivningen av småbåtsham­nen vid Pålsundet klubbades igenom.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden