Mitt i Vasastan

Omtvistade kuben på Stureplan är tillbaka

- Johann Bernövall

Kuben i korsningen Birger Jarlsgatan och Kungsgatan stoppades av staden förra året. En trafikfara, var argumentet.

Nu är den tillbaka i ny och tillåten skepnad.

Det som har kallats ”Stureplans hetaste reklamyta” har sedan september förra året varit nedsläckt. Detta efter att trafikkont­oret bedömt att ”The Pavilion”, som den het er, var e n t r af i kfarli g reklamyta och inte en kiosk, vilket var det man hade tillstånd att bygga.

Kubens ägare rasade och menade att den i själva ver- ket är en kombinatio­n av en pop up-butik, konsthall och reklamyta och tillsatte en egen extern utredning som gav dem rätt. Trots det fick de inget gehör från staden som stod fast vid sitt beslut att stänga kuben.

”Ny visuell skapelse”

Nu har ägarna Mali och Ihab Isthewi annonserat att man öppnar på nytt. ”The Pavilion 2.0” har anpassat kuben så den lever upp till stadens krav, genom att man öppnat upp kuben mer mot gatan.

– Vi har arbetat hårt och länge med att ta fram en ny sorts visuell skapelse för stockholma­rna. Det känns skönt att kunna nyinviga vår i dé i samförstån­d med Stockholms stad, säger Mali Ishtewi, i ett pressmedde­lande.

I samband med nyöppninge­n intar konstnären Alexander Klingspor kuben och i slutet av månaden tar restaurang­kedjan Cipriani över.

En ny sorts visuell skapelse för stockholma­rna.

 ?? FOTO: JOHANN BERNÖVALL ?? ÅTERUPPSTÅ­R. Stureplans­kuben är tillbaka.
FOTO: JOHANN BERNÖVALL ÅTERUPPSTÅ­R. Stureplans­kuben är tillbaka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden