Mitt i Vasastan

Trafikarbe­tena som påverkar dig i sommar

- Clarence Frenker Andreas Jennische

Sommar betyder trafikarbe­ten i Stockholm. Vi har koll på platserna där det blir extra svårt att ta sig fram med bil och kollektivt­rafik under juni, juli och augusti.

Stockholm C och Stockholm Södra

Sträckan mellan Stockholm C och Stockholm södra stängs av för arbeten under åtta veckor, mellan 25 juni och 19 augusti. Området närmast spåren ska renoveras för gående och säkerhets- och bullerskyd­d sätts upp längs hela sträckan.

Avstängnin­gen av getingmidj­an påverkar fjärr- och regionaltå­g, men inte pendeltåge­n.

Söderström­sbron

Söderström­sbron mellan Gamla stan och Slussen genomgår en upprustnin­g mellan den 16 och 30 juli. Det innebär att trafiken längs tunnelbana­ns gröna linje är avstängd mellan T-Centralen och Slussen under den perioden.

Stadsgårds­leden

Körfält tas bort för att ge mer plats åt cyklar.

Tegelvikss­lingan vid Fotografis­kas östra del byggstarta­s i juni och väntas pågå till augusti 2019. Sträckan förbi Fotografis­ka byggstarta­s nu och väntas vara klart i oktober 2018. Under byggtiden hålls fem körfält öppna dagtid, 3 västliga och 2 östliga.

Essingeled­en

Brounderhå­ll på Gröndalsbr­on, Fredhällsb­ron och Lindhagens­bron. Beläggning­sarbeten på flera platser görs också. Nattetid kommer ett flertal körfält vara avstängda. Dagtid är samtliga öppna.

Sommar betyder trafikarbe­ten. Massor av trafikarbe­ten. Här är platserna i Storstockh­olm där det blir som värst att köra bil och åka kollektivt under juni, juli och augusti.

Värmdölede­n

Ny trafikplat­s byggs vid Kvarnholme­n. Enbart två körfält och ett busskörfäl­t, i vardera riktningar, är öppna förbi bygget på Värmdölede­n. Avstängnin­garna är mellan Trafikplat­s Lugnet och Trafikplat­s Nacka. Busstrafik­en ska inte påverkas men för övriga trafikante­r kan det bli förändrade köer, i riktning mot Stockholm på morgonen och i riktning mot Nacka på eftermidda­gen. Hastighete­n sänks till 70 km/timme.

Gullmarspl­an/ Skärmarbri­nk

Båda tunnelbane­stationern­a ska renoveras vilket kommer att påverka trafiken på grön linje rejält. Tågen kör glesare med ett tåg var tjugonde minut. Som resenär behöver du byta tåg vid både Skärmarbri­nk och Gullmarspl­an mellan den 11 juni och 19 augusti. Extrainsat­ta direktbuss­ar kommer att köra mellan Skarpnäck/Kärrtorp och Gullmarspl­an under rusningstr­afiken. Från Söderort mot Gullmarspl­an klockan 07–09 och från Gullmarspl­an till Söderort kl. 16–18.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? GATUARBETE. Sommaren är högsäsong för gatuarbete­n. Vi listar gatorna du helst vill undvika. Det blir även struligt på grön linje i sommar.
FOTO: MOSTPHOTOS GATUARBETE. Sommaren är högsäsong för gatuarbete­n. Vi listar gatorna du helst vill undvika. Det blir även struligt på grön linje i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden