Mitt i Vasastan

Nu svävar rosa svanar över Gamla Brogatan

Glöm måsar som letar efter matrester. På Gamla Brogatans färska sommargåga­ta regerar rosa svanar i skyn.

- Per Brandt

I år har Stockholm fått rekordmång­a sommargåga­tor och en av de nya är på Gamla Brogatan. Först ser det ut som en standardgå­gata, med växter, bänkar och uteserveri­ngar. Men det är när man lyfter blicken som den blir speciell. I luften svävar nämligen ett stort gäng rosa svanar.

Fåglarna är uppsatta i ett samarbete mellan staden och fastighets­ägarna på gatan genom City i samverkan och invigdes i början av veckan. Svanarna kommer hänga i luften till den 30 september och de ska även belysas på kvällar och nätter.

– Jag tycker det är schysst, det skapar lite mer feeling, säger en herre som vill vara anonym om det nya greppet.

Även Fredrik Malmberg Andersson, som jobbar i området, gillar det nya inslaget, även om han först uppmärksam­made det när vi haffade honom på platsen och bad honom titta upp.

– Jag tycker det är trevligt. Det är kul att man pyntar lite, säger han spontant.

Han bor annars på Södermalm och har besökt sommargåga­torna där också.

– Jag tycker det är superbra, det skapar en trevligare miljö där folk umgås på ett helt an- nat sätt, säger Fredrik Malmberg Andersson innan han går vidare under svanarna.

Projektet med sommardeko­ration kommer att vara ett stående inslag under de närmsta åren, enligt ett pressmedde­lande från staden. Tanken är att det ska kunna testa på fler platser i framtiden.

– Jag ser positivt på kreativa installati­oner och hoppas på sikt kunna utveckla detta till fler gator, säger Daniel Helldén (MP), trafikborg­arråd, i ett pressmedde­lande.

Jag tycker det är superbra, det skapar en trevligare miljö.

 ??  ??
 ?? FOTO: PER BRANDT ?? GILLAR. Fredrik Malmberg Andersson
FOTO: PER BRANDT GILLAR. Fredrik Malmberg Andersson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden