Mitt i Vasastan

Karlberg firade med fotbollsfe­st

- Per Brandt

Matcher, aktivitete­r, gratis korv och hamburgare – och runt 700 barn och vuxna. KB-dagen på Stadshagen var en succé. Nu är Karlbergs BK sugna på att utöka arrangeman­get.

Det var en nöjd klubbchef som sammanfatt­ade den årliga KB-dagen, då klubben bjuder spelare, ledare och sponsorer, till fest på Stadshagen­s IP: en succé.

– Det är det alltid. Vi har ändrat formatet de sista tre åren och lagt den på måndagar, komprimera­t den till tre timmar och kört intensivt och kärvänligt. Antalet deltagare har alltid stigit så det är kul, säger Pelle Brädefors.

Viktig dag

Klubben uppskattar att runt 700 barn och vuxna fanns på plats. Och dagen är viktig för föreningen.

– Den är bra av flera anledninga­r, dels får barnen och ledarna lite uppskattni­ng och får göra lite aktivitete­r. Sedan ser de andra ledare och spelare i klubben. Föräldrar och andra runt omkring får också se att vi är så många i föreningen. Det är kul. Sedan får våra sponsorer visa upp sina verksamhet­er så det har många värden, säger Pelle Brädefors.

Späckat schema

På schemat fanns aktivitete­r som speedshoot­ing, smålagsmat­cher och så bjöds spelare och ledare på korv och hamburgare. Frida Boisen, som sitter i styrelsen, var konferenci­er under kvällen. Även seniorlage­n fanns på plats och spelade matcher mot de yngre, en viktig ingrediens, enligt Pelle Brädefors.

– Det är ett måste för föreningen att knyta ihop seni- orlagen med ungdomsver­ksamheten. Vår paradsloga­n är från knatte till senior, det är det vi vill och därför vi existerar. Sedan om någon slutar när de är 10 år eller 24 år, det är sånt vi får jobba på, säger han.

Kan det bli aktuellt att göra något större kring dagen i framtiden, exempelvis någon match-arrangeman­g?

– Det finns massor av tankar så vi får se över formatet till nästa år. Det troliga är att det blir ett större evenemang men det är inget som är klart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden