Mitt i Vasastan

Byggstrul

delar stombussli­nje 1

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Som många har märkt har ettans buss inte gått som den ska den senaste tiden. Sedan en längre tid tillbaka pågår som bekant arbeten med den nya cykelbanan på Värtavägen, vilket gjort att rutten på Östermalm är omlagd via Erik Dahlbergsg­atan i stället för Värtavägen.

Men nu är det framför allt ett stort vägarbete på Kungsgatan som ställer till det för busslinje ett. Och många bo- ende, framför allt på Lilla Essingen, har reagerat på att bussarna inte går som de ska.

– Alla vägarbeten gör det nästan omöjligt för SL:s bussar. De senaste veckorna har trafiken på linje 1 varit helt eller delvis inställd stora delar av dygnet. Linjen har i det närmaste upphört att existera, skriver en läsare i ett mejl till oss.

Väldigt struligt

Valerio Nicolai, presskonta­kt på Keolis, som kör bussarna, bekräftar att det är väldigt struligt för tillfället.

– Omdragning­en är inte permanent och vi ändrar från dag till dag. På morgonen kör ettan på Olof Palmes gata i stället för på Kungsgatan men på dagen brukar det bli för trångt där, säger han.

När ettan varken kommer fram på Kungsgatan eller Olof Palmes gata delas linjen upp i två. En kör Frihamnen-Jungfrugat­an och vänder vid Östra station. Den andra kör Stora EssingenCi­tyterminal­en.

– Tanken är att man ska kunna byta till spårtrafik vid Östra station, Centralen eller Fridhemspl­an, säger Valerio Nicolai.

Arbetet på Kungsgatan beräknas vara klart vid midsommar.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? VÄGARBETE. Arbeten på Kungsgatan ställer till det för ettans buss.
FOTO: PER BRANDT VÄGARBETE. Arbeten på Kungsgatan ställer till det för ettans buss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden