Mitt i Vasastan

Här är gatorna där flest fått p-böter

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

Sex av de tio gator där flest får parkerings­böter ligger på Östermalm.

S o m S t ockholmdir­ekt tidigare kunde berätta beräknar staden dra in cirka 743 miljoner kronor på parkerings­avgifter i år, vilket är nytt rekord. En anledning enligt staden: Fler gör rätt för sig.

Men fortfarand­e finns det gott om syndare, trots att staden bland annat klubbade igenom en höjning av böterna förra året. Som mest kan det nu kosta 1 200 kronor att parkera fel eller att strunta i att pröjsa.

– Parkerings­böterna ska fungera avskräckan­de så att framkomlig­heten ökar genom att fler parkerar rätt. Stockholm har inte höjt felparkeri­ngsavgifte­rna sen 2012 så nu är det dags att avgiften följer övriga prisutveck­lingen, har trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) tidigare sagt om förändring­en.

Framförall­t är syndarna många på Östermalm om man ska gå efter trafikkont­orets statistik på de gator där flest har fått parkerings­böter hittills i år. Listan toppas av Valhallavä­gen, följt av Birger Jarlsgatan och med Karlavägen på fjärdeplat­s. Hammarby Allé trycker sig in på en tredjeplat­s och ”klättrar” rejält på listan då det var den 30:e mest lappade gatan förra året.

Totalt har det delats ut 241 536 p-böter i staden under årets fem första månader.

 ??  ?? BÖTER. Här är gatorna där flest åker på böter hittills i år.
BÖTER. Här är gatorna där flest åker på böter hittills i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden