Mitt i Vasastan

HELA LISTAN FÖR HELA LÄNET:

-

Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätte­r respektive bostadsrät­ter, visar en ny rapport. I vissa kommuner byggs inte en enda hyresrätt.

Totalt i år planeras 8 896 bostäder att byggstarta­s i Stockholms län. Av dessa står Stockholms stad för nästan hälften – cirka 4 200, enligt prognosen.

Men hur stor del som blir hyresrätte­r respektive bostadsrät­ter varierar stort mellan kommunerna, visar en ny rapport som har tagits fram av Socialdemo­kraterna i Stockholm.

I Stockholms stad beräknas 60 procent av nyprodukti­onen i år att bli hyresrätte­r. I Upplands Väsby är siffran ännu högre, 67 procent. Däremot är motsvarand­e siffra i Danderyd två procent och på Ekerö, i Vallentuna och Vaxholm är den noll.

Där består den planerade nyprodukti­onen enbart av bostadsrät­ter, småhus och radhus med äganderätt.

Resultat som oroar

Stockholms stadsbyggn­adsborgarr­åd Jan Valeskog (S) är oroad över resultatet och kritiserar nu flera av Stockholms närkommune­r för att inte ta ansvar för länets bostadssit­uation när de inte bygger hyresrätte­r.

– Det här är faktiskt en av de största frågorna vi har om man nu

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden