Mitt i Vasastan

Grannfest ska föra samman Vasastan

- Mimmi Epstein

Ett och ett halvt år har gått sedan de första flyttade in på Vasen. Nu är det hög tid för grannarna kring Kadettgata­n att lära känna varandra bättre. Och vad passar då bättre än en fest?

För ett och ett halvt år sedan började de första nyanlända flytta in på Vasen på Kadettgata­n, 300 personer bygger där upp ett nytt liv i Sverige. Nu ordnar nätverket Goda grannar tillsamman­s med Norrtulls SK och Stockholms stad två fester för att föra samman dem med mer etablerade Vasastadsb­or. Nästa torsdag, 11/10 mellan 18 och 20, är första tillfället.

Musik från Syrien och tilltugg utlovas i gemensamhe­tslokalen på Kadettgata­n 2.

– Jag tror att det finns en nyfikenhet på varandra och en vilja att lära känna sina nya grannar. Framför allt vill vi få till en mötesplats, det finns så få sådana i dag, säger Kerstin Bergeå från Goda grannar, ett nätverk som vill bidra till att nyanlända och asylsökand­e får en bra start i Sverige.

Liknande fester på Vin- tertullen, Vasens motsvarigh­et på Södermalm, har lett till flera fina möten och relationer familjer emellan.

– Där står flera familjer på kö för att få ”kompisfami­ljer”. Men man förbinder sig inte till något genom att komma till festerna. De ska vara lite förutsättn­ingslösa och att ha skoj och lära känna varandra kommer att vara i fokus. Det blir festligt med popcorn och mingel, säger Kerstin Bergeå.

Andra festtillfä­llet är den 1/11.

 ?? FOTO: PÄR HUGOSSON ?? FIXAR FEST. Nätverket Goda grannar bjuder in Vasastadsb­or till fest på Kadettgata­n 2 den 11/10 och 1/11.
FOTO: PÄR HUGOSSON FIXAR FEST. Nätverket Goda grannar bjuder in Vasastadsb­or till fest på Kadettgata­n 2 den 11/10 och 1/11.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden