Mitt i Vasastan

Polischef på Söder slutar – tar över på Norrmalm

- Emma Thimgren

Peter Ågren lämnar nu sin tjänst och tar istället över som chef för Norrmalm.

Imorgon fredag gör Peter Ågren sin sista dag som polischef för Södermalm. Anledninge­n är att hans förordnand­e på fyra år tar slut, vilket sammanfall­er med att det saknas en ordinarie chef på Norrmalm.

Peter Ågren har arbetat på Södermalm i åtta år.

– Det känns bra, men det är lite blandade känslor. Det känns lite sorgligt, vemodigt, det finns mycket kvar att göra. Men man kan nog göra nytta på andra ställen också, säger Peter Ågren.

Han menar att Norrmalm är mer komplext än Södermalm.

– Norrmalm innehåller fler medborgare, medarbetar­e och stadsdelar. Dessutom Lidingö kommun att jobba emot. Det är en utmaning som känns intressant och spännande, säger han.

Men kopplingen till Södermalm lär inte försvinna helt, eftersom båda är del av Citys polisområd­e.

– Vi har många gemensamma problem som vi behöver samordna och ta tag i och det ska bli kul att titta närmare på, säger Peter Ågren.

Vem som tar över efter Peter Ågren som polischef är ännu inte klart. Tjänsten kommer utlysas och tills vidare ansvarar biträdande chef.

Viktor Adolphson, trygghetsp­olis bakom Twitterkon­tot @YB_Sodermalm skriver på Twitter:

”@Peter_Agren cederar som chef för Södermalms­polisen. Vi är att beklaga. Jag gratulerar däremot Norrmalm som får en mycket kompetent, men även trivsam chef.”

 ?? FOTO: DIREKTPRES­S ?? SLUTAR. Peter Ågren går från att vara chef för Södermalms­polisen till att bli chef för Norrmalmsp­olisen.
FOTO: DIREKTPRES­S SLUTAR. Peter Ågren går från att vara chef för Södermalms­polisen till att bli chef för Norrmalmsp­olisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden