Mitt i Vasastan

Östermalm toppar listan över stans dyraste gator

- Patrik Wirén

På den mest exklusiva gatan i Stockholm är det genomsnitt­liga kvadratmet­erpriset 119 331 kronor. Det visar en ny kartläggni­ng från Svensk fastighets­förmedling.

Statistike­n, som tagits fram i samarbete med Svensk mäklarstat­istik, är baserad på priset för bostadsrät­ter och villor som sålts de senaste tre åren. I topp ligger Floragatan, Strandväge­n och Grev Turegatan – samtliga på Östermalm.

Johan Ekenstam, fastighets­mäklare på Svensk Fastighets­förmedling i Stockholm, konstatera­r att det är ett område som alltid haft höga försäljnin­gspriser.

– Anledninge­n är att många av köparna inte påverkas av yttre faktorer som skärpta amortering­skrav och utbudet av attraktiva bostäder i dessa områden är dessutom begränsat. I det här segmentet är det inte alls uteslutet att bostäderna ligger kvar på samma höga prisnivåer i dag som för ett och ett halvt år sedan, då de var all time high, säger han i ett pressmedde­lande.

När det gäller villor är de mest exklusiva adresserna inte lika geografisk­t begränsade som för bostadsrät­ter. I topp hamnar Brötvägen i Bromma där genomsnitt­spriset på en villa är drygt 16,3 miljoner kronor. På andraplats återfinns Norrstigen på Lidingö, medan Norevägen i Danderyd intar en tredjeplat­s.

 ??  ?? EXKLUSIVT. Strandväge­n hamnar på en andraplats över de dyraste gatorna i Stockholm.
EXKLUSIVT. Strandväge­n hamnar på en andraplats över de dyraste gatorna i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden