Mitt i Vasastan

Snart för sent att köpa elhoj billigare

- Per Brandt

Som smör i solsken. Statens premie för el-fordon är snart slut för året.

Trycket på regeringen­s nya elfordonsp­remie har varit stort sedan Naturvårds­verket öppnade upp för ansökninga­r den 1 februari i år. Premien innebär att den som köper elcykel, elmoped eller elmotorcyk­el kan få ett bidrag på upp till 10 000 kronor.

Redan i somras utökade regeringen pengapåsen med ytterligar­e 45 miljoner kronor och tillät även bidrag för eldrivna utomhusmot­orer.

Slut om två veckor

Dessutom beslutade regeringen i början av september att Naturvårds­verket fick använda delar av 2019 års budget, 39,5 miljoner kronor, redan i år.

Men nu håller årets pengar på att ta slut ändå. Enligt Naturvårds­verket finns cirka 46 miljoner kronor kvar att an- söka om innan årets kassa är tömd.

Fortsätter ansökninga­rna att komma in i samma takt räknar Naturvårds­verket med att pengarna är slut om två veckor, vecka 42.

Fortsätter ta emot

Naturvårds­verket meddelar att de kommer fortsätta bevilja alla ansökninga­r som uppfyller kraven så länge pengarna finns kvar. På deras hemsida kan man följa den sinande kassan.

− Vi planerar för att fortsätta att ta emot ansökninga­r även efter det att pengarna tagit slut men vi kan varken behandla dem eller betala ut några pengar innan Naturvårds­verket får ny budget för 2019, säger Tomas Hallqvist, chef på Natuvårdsv­erkets miljöbidra­gsenhet, på deras hemsida.

 ?? FOTO: HADAR HOLM ?? SNART SLUT. Årets premiepott för elfordon är snart slut enligt Naturvårds­verket.
FOTO: HADAR HOLM SNART SLUT. Årets premiepott för elfordon är snart slut enligt Naturvårds­verket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden