Mitt i Vasastan

Ovanligt möte i kommunfull­mäktige

Säsongsavs­lutningen för den rödgrönros­a majoritete­n i Stockholms stadshus blev ett möte med mycket känslor och snabba beslut.

- Andreas Jennische

Oavsett vad byggnaden ska användas till måste det här ingreppet göras. Stefan Hansson (S) ville klubba fasadrenov­ering av Tekniska nämndhuset för 116 miljoner. Det här är i grunden ett väldigt dåligt ärende. Erik Slottner (KD) höll inte alls med. Den borgerliga alliansen vill hellre bygga om hela huset till bostäder.

Det blev känslosamt redan vid första punkten: valkomment­arer. Ett tillfälle för gruppledar­na i partierna att ge en bild av det politiska läget efter valet. Men antalet kommentare­r blev bara en, finansborg­arrådet Karin Wanngårds (S) som gjorde en exposé över det oklara läget.

Det blev genast uppståndel­se framför presidiet och Clara Lindblom (V) twittrade: ”Alla partier brukar lämna valkomment­arer, men av någon anledning fick bara ett göra det.”

Kommunfull­mäktiges ordförande Eva-Louise Erlandsson Slorach (S) tonar ner det hela efteråt.

– Alla hade fått ge en valkomment­ar bara vi hade fått reda på det innan. Clara (Lindblom) var den enda utöver Wanngård som ville ha en, men det visste vi inte om i förväg, säger Erlandsson Slorach.

Kvällen innehöll även känslor av det varmare slaget. En av alla politiker som nu slutar är veteraner Ann-Margarethe Livh (V). Hon fick dubbla applåder när hon tackade rödgrönros­a kamrater för gott samarbete och motståndar­e för goda debatter.

– Tack vare er har jag vässat mig som politiker, sa hon i riktning mot de borgerliga partierna.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden