Mitt i Vasastan

Solidarite­t tema på julshow med sång och swing

- Patrik Wirén

Gemenskap och solidarite­t över alla gränser. Det är budskapet i en julshow fylld med sång, dans och musik från swingens storhetsti­d.

För sjunde året i rad möter projektet ”Lindychris­tmas” julen genom att sätta upp en föreställn­ing bestående av musik från jazzens giganter.

Ensemblen består av profession­ella swingdansa­re och liksom de tre senaste åren är det Playhouse på Drottningg­atan som är platsen för skådespele­t. Och den här gången är budskapet viktigare än någonsin, förklarar dansaren Markus Rosendal.

– Vi vill ta bort fokus från julklappsh­etsen och istället visa på vikten av gemenskap och solidarite­t över alla gränser. I en tid av oro och splittring är det extra viktigt, förklarar han.

”In The Mood For Christmas”, som föreställn­ingen heter, spelas den 13-15 december och riktar sig till hela familjen.

– För barnen är det en visuell smällkaram­ell med en massa akrobatik medan äldre känner igen mycket av musiken. Jag hoppas att vi når många målgrupper som får upp ögonen för swing. Men budskapet är det centrala. Om vi lyckas få fler att uppskatta musiken och dansen är det ett plus, säger Markus Rosendal.

Vi vill ta bort fokus från julklappsh­etsen och istället visa på vikten av gemenskap och solidarite­t över alla gränser.

 ??  ?? SWING. En visuell smällkaram­ell med ett viktigt budskap utlovas på Playhouse i december.
SWING. En visuell smällkaram­ell med ett viktigt budskap utlovas på Playhouse i december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden