Mitt i Vasastan

Unik markförsäl­jning i city

- Michael Toll

Stockholms stad ska anordna en tävling för att sälja en exklusiv bit mark precis vid Centralen.

”Det är svårt att hitta en mer central plats i Stockholm”. Så skriver Stockholm stad när de beskriver den markyta bredvid Stockholm Waterfront som inom kort kommer läggas ut till försäljnin­g.

– Det är mycket ovanligt att staden säljer mark i sådana här goda lägen, säger Victoria Grönros, projektans­varig på exploateri­ngskontore­t.

Försäljnin­gen kommer att ske genom en markanvisn­ingstävlin­g, som staden planerar gå ut med efter årsskiftet.

Visionen är en blandning av bostäder, kultur, handel och annan service på platsen, som idag mest är en trafikplat­s med olika tillfartsr­amper.

– Från stadens sida kommer en stor variation i innehållet att eftersträv­as. Vi vill få liv på den platsen, det är ganska dött där idag. Det viktiga är att prislappen är rätt, samt själva innehållet, säger Victoria Grönros.

I dagsläget har endast volymstudi­er genomförts och det går det inte att säga något om hur själva gestaltnin­gen ska se ut, förutom att man gärna ser en nedtrappni­ng av byggnaden ner mot vattnet och Kungsholme­n.

Marken där Waterfront står är den senaste markyta som staden sålt i city.

– Staden har inte många tomter kvar att sälja i centrala cityområde­t, säger Victoria Grönros.

 ?? FOTO: GOOGLE MAPS/ DIREKTPRES­S ?? KÖPLÄGE? Staden planerar att sälja den här markytan. På platsen vill man se bostäder, kontor, hotell eller butiker. Målet att att göra platsen mer levande.
FOTO: GOOGLE MAPS/ DIREKTPRES­S KÖPLÄGE? Staden planerar att sälja den här markytan. På platsen vill man se bostäder, kontor, hotell eller butiker. Målet att att göra platsen mer levande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden